Danslessen

Niveau's

Op basis van de proeflessen worden elk seizoen opnieuw de niveaus bepaald, we kijken dan naar wie welke danstechnieken beheerst. Zo zorgen we ervoor dat je altijd in een groep danst waarin iedereen ongeveer hetzelfde niveau heeft, dat is leuker voor iedereen! Mocht je overigens midden in een cursus het idee hebben dat een andere groep of ander niveau beter bij jou zou passen dan is dat ook geen probleem, we kunnen dan een tussentijdse niveaubepaling voor je uitvoeren en samen met jou bekijken wat de mogelijkheden zijn.
NIV1 - beginners I
NIV2 - beginners II
NIV3 - Improvers I
NIV4 - Improvers II
NIV5 - Intermediate I
NIV6 - Intermediate II
NIV7 - Gevorderd I
NIV8 - Gevorderd II

BEGINNERS

In de beginnerscursussen beginnen we met het leren herkennen van de muziek en het ritme, en het leiden en volgen. Ook leer je alle benodigde basispassen van de salsa en rueda, inclusief de zogenaamde ‘internationale figuren’ (algemeen bekende figuren die wereldwijd hetzelfde zijn) zodat je op feestjes al snel met iedereen kunt dansen.

INTERMEDIATE

In de intermediatecursussen introduceren we verschillende dansstijlen en ritmes zoals rumba, mambo, chachacha en pilon, die allen onderdeel zijn van de salsa cubana. De figuren die we samen dansen worden complexer en we besteden extra aandacht aan dynamiek en man- en ladystyling.

GEVORDERD

In de gevorderdencursussen leer je meer over de lastigere ritmes van de salsa cubana; de son en de Afro-Cubaanse dansen. De figuren die we aanleren zijn complex, vereisen goede beheersing van danstechnieken en bestaan vaak uit combinaties van ‘solo en samen’.

VERGEVORDERD

De vergevorderdencursus is speciaal voor hen die alle bovengenoemde stijlen en technieken beheersen en een extra uitdaging willen. We maken gebruik van uptempo muziek met wisselende ritmes en we besteden aandacht aan improvisatie.

MINICURSUSSEN

In deze verdiepingscursussen van leer je in korte tijd meer over de Cubaanse ritmes en stijlen die de salsa rijk is. Door de specifieke focus leer je in zeer korte tijd veel nieuwe dingen over een onderwerp, ideaal als je snel wat wilt bijspijkeren!

LESROOSTER

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Contactinformatie

Dansschool La Esquina Cubana:

Voor informatie, organisatie en boekingen:
Email: info@laesquinacubana.nl
tel: 06 472 000 88 ( Sanne )

KVK: 72267046
BTW: NL859052758B01
Bank: NL51INGB0005328476

Algemene Voorwaarden

Laatste nieuws

Lees meer!

Facebook

©2024 La Esquina Cubana

Search